dimecres, 28 de gener del 2009

ALGUNES OPINIONS DELS ALUMNES SOBRE EL CONFLICTE ISRAEL-PALESTINAMaria Ferrer- 1r B:

La guerra ve des de fa molts anys... Quan els jueus varen acabar la guerra de'n Hitler la ONU lis va donar un lloc a on habità que va ser Israel, justament estava aferrat a Palestina, que també habitaven palestins a Israel. Es varen mesclar religions, cultures i maneres de ser. Tot això va ser una bomba i com els problemes de món es tenen que arreglar amb guerra cosa la qual perden sa raó els dos totalment, pues ale guerra !!!! Com els generals o els de poder fort no sofreixen i seran els últims que mataran (si es que arriben el contrari) i primer passaran la pobra gent que està en contra de guerra. També hi ha que pensar (que això no vol dir que tenim que estar a favor i passar pena pels qui estan més malament econòmicament de armes) que uns ataquen amb ``tira-chinas´´ i els altres amb tanques que et duen per davant. Jo crec que no hi ha que recorrir a la guerra ni tampoc hi ha que deixar la guerra com a la última opció davant un conflicte, nooooooooo !!!! hi ha eliminar-la de la llista de recursos per un conflicte. La veritat es qui recoreix a la guerra es estúpid, es creu un sabelotodo, superior al altres, un ``todo pa mi´´, un poruc perquè no te prou valentia per dir la paraula ``ho sent´´. Qui no hagi captat la idea de la meva opinió li vaig a fer un exemple que tots el coneixem !!!! Quan estàvem a l'escola ens deien que si algun nen es pegava que no li tornasim sa patada, insult, escopida, clatellada ... o lo que fos, si no ens deien que recorrisim a un professor que estiguessin de guàrdia al pati o ha qualsevol banda i li diguéssim el conflicte, el nen que ens haguessin pegat hauria perdut la raó.També hi ha que pensar que no hi ha un professor a una guerra per demanar-li ajuda, perquè també hi ha que pensar que una persona te que ser prou madura i amb i aquesta lliçó saber-la com la a, e, i, o, u per dominar el món. Tot això es pura lògica, cosa la qual pareix que els alguns israelites o palestins la han perduda o han neixcut amb un defecte molt gros que lis estan pagant els pobres i indefenços israelites i palestins que estan en contra de la guerra.Maria Clapés 1r B:
La guerra entre Palestina i Israel va començar fa uns quaranta anys, després de la segona guerra mundial, quan se'ls-hi va atribuir als israelians un territori per a ells. Aquests han volgut més terrioris perquè pensen que són seus. Els israelians tenen els territoris més rics i els palestins depenen molt de les ajudes internacionals. Els israelians volen un territori que pensen que es seu però els palestins també pensen que és seu i per aixó fa anys que estan en conflicte. Els uns i els altres volen el mateix territori.
Fa uns dies els israelians varen atacar Gaza perquè també pensen que és seu i perquè deien que Hamás, que és un grup radical palestí, llançava missils. Per aixó varen bombardejar i envair Gaza matant molts d'innocents entre els que es trobaven molts de nens.


Sònia 1r B:
QUE EN SÉ D'AQUEST TEMA?
Jo he escoltat que no sé sap qui ha començat la guerra perquè aquesta disputa ve de temps enrere perquè tots dos diuen que uns territoris són seus.Els palestins ataquen amb coets i els israelites ataquen amb avions i helicòpters, i en aquests últims dies els israelites també els han envaït per terra destrosant-ho tot al seu camí.I la majoria de persones que paguen les conseqüències són gent inocent com nins, gent vella i dones.
QUÈ PENS SOBRE AIXÒ?
Jo pens, que ningún dels dos països té raó, i que la guerra no és una forma de solucionar un problema, perquè amb la violència no és soluciona res. Per culpa de la guerra i d'algunes persones només és fan destroces i moren moltes persones inocents sobretot nens, vells i dones.Haurien de parlar més abans d'una guerra i trobar-hi més solucions.